All I need in this life of sin is me and my girlfriends

Ännu en artonårsfest, denna gång Boris tur att fylla 18. Klädd i ny klänning och med bästa vänner från tre olika umgängeskretsar på plats kunde det inte bli annat än en najs kväll. Och bra var den! Fnittriga toabesök och catcha up med long time no see-vänner varvades med att dansa loss till Britney Spears.
____________________________
 
Mot slutet av kvällen hände dock en incident. Blir så trött på att det nästan är mer regel än undantag att är man på större fester så faller någon alltid offer för killar som inte lärt sig att man tafsar inte på tjejer utan lov. Och det passar ju bra idag på internationella kvinnodagen – uppmärksamma sexismen och ojämställdheten på både en lokal och global nivå. Se gärna denna tweet med siffror på kvinnoförtryck i olika länder (några utdrag: Sverige: 1 av 6 våldtäkter klaras upp, Sydafrika: En kvinna våldtas var 26:e sekund, Nigeria: Män har rätt att misshandla sin fru i 10 av 36 delstater).
____________________________
 
Kvinnodagen finns till för att uppmärksamma klyftorna mellan män och kvinnor, och jag hoppas att vi snart inte ska behöva en internationell kvinnodag. Men medan vi har den (och tyvärr kommer vi väl ha den i många år till) – ge inte kvinnor blommor och choklad idag. Ge kvinnor rättigheter, inte bara i lagboken utan i verkligheten med.  
 
Anonym
2015-03-10 · 23:05:22

Vart är klänningen ifrån? Dösnygg!

Svar: tackar!! den är från h&m :)
Katarina Dahlgren, aka Kada

Mika
2015-04-16 · 21:14:51 » Blogg: http://maurong.tumblr.com

Bra åsikter dedär! har läst din blogg sen du blev vann den där tävlingen hos foki, och tycker det är skitnice att läsa dina åsikt-inlägg. ha det bra! <3

Svar: ååh så himla kul med så gamla läsare!
Katarina Dahlgren, aka Kada


Ditt namn:                                                  E-mail (visas bara för mig):                                        Blogg/hemsida:


Kom ihåg uppgifter