En liten lista

Vilket var det senaste bra smset du fick? Från pågen <3
 
Ska du resa någonstans snart? Ska på en weekend till Bad Gastein i januari, annars Mexiko i februari! 
 
Vad har du för planer för resten av veckan? Ska vara guide på skolans Öppet Hus imorgon (ProCivitas i Malmö kl 17!! Komsi komsi 00:or!), skriva klart två inlämningar och helgen bjuder på 18-årsfest och reunion med trion (Ella och Becci). 
 
 
Vilken är din senaste nya hobby? Hmm... Detta låter ju lame men att internetshoppa är något vars charm jag insett först nu. 
 
Har du lärt dig någon viktig läxa nyligen? Att inte skjuta upp konfrontationer utan påpeka direkt om man blir sårad/behandlad fel av nära och kära. 
 
Vad gör du just nu? Försöker kolla på Gossip Girl, men Netflix verkar vara nere just nu. 
 
Vad ska du göra sen? Gå och lägga mig, basically. 
 

Hur lång tid gör du dig iordning på morgonen? Beror på om jag pallar fixa håret eller inte. Smink tar nog runt 5 minuter, håret mellan 15-40 minuter. 

Och inför en utekväll då? Sminkar mig praktiskt taget likadant, kanske kör mer ögonskugga eller eyeliner bara. Jag lockar i princip alltid håret för utekväll och det tar runt 30 min.

Vad har du för sminkrutin? Beroende på om jag har mycket röda kinder eller finnar så tar jag en CC-cream från Viva la Diva, sedan puder från IsaDora (har använt samma sedan åttan, bästa<3). Avslutar med solpuder, också från IsaDora, vid kindbenen och lite rouge från H&M (basic man är) på kinden. Gällande ögon så har jag ibland ögonskugga i någon ljusbeige nyans och alltid, alltid mascara. Ögonbrynen fyller jag i med en skugga från Estée Lauder. 

 Här är jag osminkad, vilket jag hatar att vara tyvärr. 

Och hårrutin? Sover oftast i fläta vilket, om man har tur, resulterar i rätt trevliga lockar. Annars är det antingen "rakföning", som gör håret rakt men ändå volym, eller locktången som plockas fram. Gällande produkter använder jag värmeskydd och leave-in conditioner, oftast "vanliga" schampoon och balsam och den här inpackningen

Hudrutin? Har ju torraste huden i universum, iallafall i ansiktet. Smörjer därför mig med Elizabeth Ardens "Visible Difference" samt en Vitamin E-olja från The Body Shop. När jag duschar har jag en duscholja från Rituals som ansiktet brukar få en omgång av också, och försöker även använda scrubs nån gång i veckan. Som rengöring har jag en "cleansing milk" från Decléor (skitbra är den, heter Aroma Cleanse!). Gällande huden på övriga kroppen så är jag helt hooked på allt från Rituals, och älskar den röda shower foam:en därifrån samt den orangea och ljusgröna body lotion:en. 

 
Om du bara fick använda en sminkprodukt, vad skulle det vara? AAAH fy vilken svår fråga! Men hade nog sagt en ögonskuggspalett som har skuggor som man kanske lite finurligt kan göra något mascaraliknande av, och så har man ju även ögonbrynsfärg där i. 

Vad är din favoritprodukt just nu? Det får nog bli min orangea bodylotion från Rituals. 

Vad önskar du att du var lite bättre på sminkmässigt? Vilka färger jag passar i, särskilt när det gäller läppstift. 

Ändrar du sminket efter årstid? Sminkar mig mindre på sommaren av naturliga skäl (så som att man är på stranden) och tycker inte heller jag behöver så mycket smink för att se levande ut:)))) (på hösten/vintern/våren ser man ju ut som ett lik ungefär).

Är du ofta osminkad? Nope, har tyvärr väldigt svårt för att se mig själv eller att andra ser mig osminkad, särskilt på vintern eller om jag har mycket ojämnheter färgmässigt i ansiktet. Om jag däremot ser helt ok fräsch ut utan smink nån dag så kan jag gå osminkad (dock inte i skolan, men på stan eller så). 

Vem piffar sig finast av alla du vet? Hmm, av mina vänner skulle jag nog säga Katarina. Master of eyeliner and contouring!  

Ett absolut smink-nej? För tunna ögonbryn (för att man plockat dem för tunt alltså) och överlag ögonbryn med "fel" form. Värsta är nog de som bara ritar ett svart streck/båga, herregud. 

________________________________

Lista tagen från denna fina blogg

 

Li
2015-11-18 · 12:54:01

Önska dig en färganalys i julklapp, då får man vilka färger man klär i klädmässigt men också sminktips. Jag fick en i födelsedagspresent när jag fyllde 16 och det var ju perfekt att få den gjord mitt i vintern när man är blekare än blekast. Den färganalysen jag gjorde är verkligen värd pengarna och jag har inte sedan dess köpt kläder eller smink i fel färger för mig. Guld värt!

Svar: Tack för tipset! Det är något jag ska överväga! :)
Katarina Dahlgren, aka Kada


Ditt namn:                                                  E-mail (visas bara för mig):                                        Blogg/hemsida:


Kom ihåg uppgifter