Two bathroom styles

Det är dags för mig att ändra om i mitt badrum här hos mamma, så jag kollade igenom lite olika alternativ. Mitt badrum här hos mamma har väldigt "clean" bas, vitt kakel på väggarna, vita hyllor och mörkgrått stengolv. Sedan vi flyttade hit (exakt två år sedan imorgon!!) så har jag kört all in på rosa – matta, handdukar, tvålar – you name it. Så ja, det är dags för något nytt!
 
tvålkopp, badrumsmatta, duschdraperi, handduk – Åhléns // blockljus, kakeldekoration – Lagerhaus

duschdraperi, spegel, handdukar, korg – H&M Home // ljuskoppar – Lagerhaus
 
Spontant känner jag mig rätt sugen på det grafiska, dock har jag ju grått i mitt badrum och inte svart... Ett annat tema jag därför är inne på är just (ljus)grått och dekorationer i silver istället för guld och marmorprintat som jag bara ääälskar... Ska ta mig till H&M Home här i Malmö och spana runt lite.
 

THURSDAY

Igår var en sååå bra dag! Började med att följa med min mentor på en inredningsplåtning och jag känner bara hur peppad jag blir av att umgås med kreativa människor i kreativa miljöer, och sedan följde jag med henne till redaktionen där jag fick med mig bland annat en Elle-tidning hem. Jag åkte vidare till stan där jag träffade upp Aida och lunchade och firade vår 1-årrjubileum som nära vänner. Vi var bara ytligt bekanta förra höstlovet, men så sågs vi över en fika vilket ledde till att vi blev väldigt nära vänner. Under de 12 månader hon varit vid min sida har det hänt otroligt mycket och hon har varit med mig genom allt. 
 
På mig igår hade jag en grå polo (nytt favoritplagg for sure) från GinaTricot och utsvängda kostymbyxor från Stocklm/MQ. 

Inspiration: Iskra Lawrence

 
En person jag vill lyfta fram idag är Iskra Lawrence. Hon är en modell signad av JAG Models, en agentur som har modeller i alla storlekar. Över sociala medier så pushar Iskra just detta, att skönhet inte har någon storleksbegränsning.
 
 
Förutom att hon är helt gorgeous så är hon dessutom riktigt rolig och instagrammar quotes som "the thicker your thighs are the more snacks you can lay on your lap". Hon är kurvig och hon är stolt över det, och uppmuntrar andra att också vara det. 
 
Som en person som aldrig kunnat identifiera mig mig de smala idealen som finns i modevärlden så blir jag så glad när icke-skinny tjejer får ta plats, och det känns som att det blir mer och mer en utbredd åsikt att skönhet finns i fler tappningar än just smal och petite. 
 
Dessvärre så finns det något jag reagerar på, och det är att när kurviga tjejer/kvinnor så som Beyonce, Nikki Minaj och Iskra ovan höjer kurvor till skyarna, så finns det smala tjejer som tar illa upp. Kanske för att de för första gången inte ser ut som ett förespråkat ideal? 
 
Det bör inte finnas ett ideal, utan att uppmuntra kurvor bör vara ett komplement till de smala ideal som definierat hela modeindustrin under flera årtionden. Det ska inte bli någon jämförelse om vad som är vackrast, och man ska absolut inte uttrycka sig i form av "riktiga tjejer ska ha kurvor" eller som i All About The Base där Meghan Trainor somewhat får det att låta som att vara en "skinny bitch" är icke-åtråvärt.
 
Poängen med att modevärlden ska förmdela en hälsosammare syn på kroppsideal handlar om att inkludera, inte exkludera. Informera om Iskra ovan tränar 3-4 gånger i veckan och ser ut som hon gör, och att traditionella (smala) modeller tränar lika ofta och ser ut som de gör. I grund och botten så handlar din kropps utseende inte om hur ofta du tränar eller vad du äter, utan faktiskt vilka gener du fötts med. 
 
Och anledningen att jag ser just Iskra och andra kvinnor som omfamnar sina kurvor som inspiratörer är att de gör det bästa av de gener de fått, även om de inte stämmer överrens med nuvarande ideal, och inspirerar andra med stora lår, rumpor och bröst att det är hur snyggt som helst.