Vart tog medmänskligheten vägen?

Ni har säkert sett i media att man har börjat sätta upp galler och hinder för att hemlösa inte ska kunna sova på vissa platser. Jag hänvisar till denna tweet, vilket även är den tweet som fick mig att börja skriva denna text, för jag blir så otroligt upprörd. 
 
Först och främst innan jag påbörjar denna rant, så måste man ha klart för sig att hemlösa, tiggare och EU-migranter inte alltid är "samma sak". Det finns hemlösa som inte tigger och det finns hemlösa som inte är EU-migranter, och det största misstaget man kan göra är att tro att tiggeriet och EU-migranterna ska försvinna genom att försvåra för hemlösa.
 
I ett välfungerande samhälle ska det inte finnas hemlösa och ingen ska behöva tigga för att kunna överleva. Ur den aspekten är hemlöshet absolut ett problem – det ska inte finnas. MEN, man löser inte det problemet genom att försvåra livet för de hemlösa. Logiken fallerar och det är skrattretande att vuxna människor och politiker på riktigt tror att genom att sätta upp galler, rör och stängsel så kommer hemlösheten försvinna. Det är ungefär lika begåvat som att ge någon material till att bygga en rymdraket utan anvisningar om hur man gör det och hoppas att de ska kunna åka till månen.
 
De resurser som läggs på tidigare nämnda galler etc – hinder helt enkelt – skulle kunna göra så mycket nytta i organisationer som hålls av människor som ser hemlösa som vad de är – nämligen människor. Det är få personer som ser förbi stämpeln "HEMLÖS", och dessvärre är det de personer som hörs minst. De personer som bara ser hemlösa som just hemlös istället för människa är de som hörs mest, och det är dem som med största sannolikhet just ligger bakom att galler sätts upp. 
 
Det jag inte förstår är hur personer med ett varmt hem att komma hem till, kläder på kroppen och ett kök fullt med mat kan bli så provocerade och störda av hemlösa, så väl som tiggare. Är det jobbigt för dig att någon med en pappersmugg kommer fram till dig och frågar om du har några mynt till övers? Är det jobbigt för dig att se någon ligga och sova under en bro eller trappa? ÄR DET JOBBIGT FÖR DIG? Sätt dig in i deras situation istället. Att varje dag bli dömd i andras ögon och inte sällan påhoppad både verbalt och fysiskt. Bara föreställ dig att bo utomhus 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, när folk som du och jag tycker det är kallt att stå och vänta på en försenad buss 10 minuter, dessutom klädd i varma jackor, mössor och vantar. 
 
Den där trappan eller den där bron är kanske det enda som kan garantera en torr natt. Den där trappan som nu är förgallrad, eftersom att någon, kanske på väg hem med matkassarna tunga av fredags-tacos, blev obekväm och upprörd av att se en hemlös sova under. 
 
Vart tog medmänskligheten vägen? 
 
klara filippa
2015-04-07 · 21:58:51 » Blogg: http://klara.fitnessguru.com

otroligt bra skrivet!

Svar: härligt att du tycker det! blir jätteglad!
Katarina Dahlgren, aka Kada


Ditt namn:                                                  E-mail (visas bara för mig):                                        Blogg/hemsida:


Kom ihåg uppgifter