Mexikoläsning

ursäkta bildkvallen, kameran är hos pappa och jag är hos mamma 
 
Nu är det bara två veckor till Mexiko och mamma var snäll och beställde lite böcker att ha på resan (Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker och The Golden Year av Hannah Widell och Amanda Schulman). Förutom dessa två planerar jag på att läsa De förklädda flickorna i Kabul (som mamma köpte till sig själv) och SCUM (Society of Cutting Up Men) – en extremfeministisk bok som jag läser inför en uppgift i samhällskunkskap. Ska bli väldigt intressant! 
 
För tillfället läser jag En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie eftersom jag ska göra en litterär analys på den i svenska. Den är riktigt bra, så jag rekomenderar den varmt. Både en gripande historia som följer flera karaktärer under flera år och en allmänbildande bok om kriget i Nigeria/Biafra på slutet av 60-talet (som jag innan denna bok inte ens var medveten om hade hänt...)
 
Det är förresten något jag önskar jag gjorde mer – läsa. Jag gillar egentligen att läsa och så fort jag har en bra bok till hands så sträckläser jag mer eller mindre ut den. Mitt problem är dock att jag är för dålig för att leta reda på bra böcker, och jag börjar sällan läsa en bok "på måfå", utan det är i princip alltid så att det är för en skoluppgift eller att min syrra/mamma/mormor ger mig en bok som de säger är bra. Men men, det kanske ska bli ett nyårslöfte – läsa mer? Under 2014 var mitt nyårslöfte att läsa minst en bok i månaden och det gick bra. Kanske dags att köra det igen... Brukar ni läsa? 
Anna Sofia
2016-01-17 · 14:51:59 » Blogg: http://annasofiaphoto.blogg.se

Älskar att läsa, har ett konto på goodreads där jag kollar upp böcker och sätter upp mitt mål för 2016 (antal böcker att läsa), men ibland dimper man ner i en svacka där man inte läser på jättelänge :)

Li
2016-01-17 · 22:11:36

Jag har antagit Läsutmaning 2016 (https://www.instagram.com/p/BAHtlw2iEFR/?taken-by=li_amadeus). Nu läser jag mycket redan, men jag känner att jag behöver lite hjälp på traven så att jag kanske kan läsa något nytt och inte samma genre hela tiden =)

Ida
2016-01-18 · 22:28:00

Brukade alltid läsa mycket förr men har precis som du mer eller mindre bara läst för uppgifter i skolan på den senaste tiden. Läste "konsten att höra hjärtslag" för ett tag sedan dock och tyckte den var riktigt bra, så där har du något att se fram emot! Kan även rekommendera 19 Minutes av Jodie Picoult som jag läst för engelskan i skolan, tyckte extremt mycket om den. Så har du inte läst den tycker jag du borde göra det! Blev lite mer motiverad nu att läsa när du skrev detta för jag har alltid älskat det och tyckt det varit väldigt avslappnande. Bättre än att ligga med telefonen innan jag ska sova som jag gör nu haha! Ska nog försöka sätta upp ett mål om att läsa mer detta året men det är svårt när det är mycket i skolan på samma gång också tyvärr. Kram


Ditt namn:                                                  E-mail (visas bara för mig):                                        Blogg/hemsida:


Kom ihåg uppgifter